درباره ایران ولیو

IranValue

مفهوم شناسی:

مرجع دانش مهندسي ارزش ایران 

IranValue EngineeringKnowledge Reference 

 

مَرجَع: (Reference)

نوشته‌ای است که برای به دست آوردن اطلاعات، می‌توان به آن مراجعه کرد. در پایگاه ایران ولیو محل رجوع مخاطبان به این نوشته‌ها آدرس الکترونیکی (www.iranvalue.org) است.

 

دانِش: (Knowledge)

دانِش عبارت است از مجموعه دانستنی‌هایی که بشر برای زندگی خود از آنها بهره می‌گیرد. گردآوری این دانش را در قالبی نظام‌مند مدیریت دانش، مدیریت دانایی یا مدیریت اندوخته‌های علمی می‌نامند، به گونه‌ای که به هنگام نیاز در اختیار افرادی که نیازمند آنها هستند، قرار گیرند تا آنها بتوانند کار روزمره خود را با بازدهی بیشتر و موثرتر انجام دهند. در پایگاه ایران ولیو اندوخته‌های علمی بر این سه جزء اصلی بنا نهاده شده است:

1.افرادی که تولیدکننده و یا مصرف کننده این اندوخته‌ها هستند.

2.فرآیندهایی که این اندوخته‌ها را مدیریت می‌کنند.

3.ابزار و تمهیداتی که دسترسی به این سرمایه‌های علمی را آسان می‌کنند.

 

مُهندِسیِ اَرزِش:(Value Engineering)

متدولوژی ارزش (تحت نام‌هایی چون مهندسی ارزش، تحلیل ارزش و یا مدیریت ارزش) یک ابزار قدرتمند حل مشکلات می‌باشد که می‌تواند منجر به کاهش هزینه‌ها گردد، در حالی که کیفیت و کارکرد را ثابت و یا حتی ارتقاء دهد. این یک کار تیمی و کارکرد گرایانه را به منظور رسیدن به ارزش در یک محصول و یا خدمات مربوط می‌طلبد.

در زبان فارسی تا به حال اصطلاح مهندسی ارزش برای کلیه متدولوژی ارزش(Value Methodology) رایج بوده است. در زبان انگلیسی تفاوت بسیاری بین Value Methodology و Value Engineering وجود دارد. کلمه مهندسی ارزش در عنوان پایگاه ایران ولیو (مرجع دانش مهندسی ارزش ایران) همان معنای عام متدولوژی ارزش(Value Methodology) است و شامل روش‌های زیر می‌باشد.

مدیریت ارزش (Value Management)، برنامه‌ریزی ارزش (Value Planning)، تحلیل ارزش (Value Analysis)، مهندسی ارزش (Value Engineering)، تضمین ارزش (Value Assurance)، بهبود ارزش (Value Improvement)، کنترل ارزش (Value Control) و ... .

 

ایران:(Iran)

ایراننام رسمی جمهوری اسلامی ایران است، کشوری در جنوب غربی آسیا و در منطقه خاورمیانه با ۱۶۴۸۱۹۵ کیلومترمربع وسعت (هجدهمین کشور پهناور جهان)، پایتخت و مرکز سیاسی کشور ایران تهران است. پایگاه ایران ولیو مرجعی است برای انتقال دانش مهندسی ارزش بین متخصصین ایرانی و غیر ایرانی منظور افزایش دانش ایرانیان نسبت به فعالیت‌های مهندسی ارزش سایر کشورهای جهان محدوده اطلاعات این سایت تنها محدود به فعالیت‌های انجام شده در ایران نیست و همچنین به منظور انتقال دانش ارزش ایرانیان به سایر کشورهای جهان، پایگاه ایران ولیو به زبان انگلیسی ترجمه شده است.

 

ایران ولیو چیست؟

ایران ولیو، مرجع دانش مهندسی ارزش ایران است، که تلاش دارد با انتقال دانش فنی و ارائه تجارب مفید داخلی و بین‌المللی مهندسی ارزش در جهت بهبود ارزش در پروژها به کارفرمایان، دانشگاهیان، واحدهای خدمات مشاوره ارزش، مشاوران طرح‌ها، پیمانکاران و سایر علاقه‌مندان به دانش ارزش خدمات ارائه نماید.

 

اهداف ایران ولیو

1.رشد و اعتلای دانش مهندسی ارزش

2.توسعه فرهنگ بکارگیری مهندسی ارزش در حوزه‌های تخصصی مختلف

3.شناخت كاركردهاي مهندسي ارزش در علوم مختلف به منظور مديريت بهينه منابع

4.تحليل جايگاه و كاركردهاي مهندسي ارزش در مطالعات موفق مهندسی ارزش

5.ایجاد پایگاهی جهت تبادل تجربیات مهندسی ارزش

6.اطلاع رسانی اخبار و وقایع مهم حوزه مهندسی ارزش و سایر

7.مستندسازی و تحلیل اطلاعات آن به دانش ارزش بومی

8.و سایر مباحث مرتبط با علوم نظری و تجربی مهندسی ارزش

تاریخچه

ایران ولیو (Iran Value) برای اولین بار در تاریخ 6 بهمن‌ماه 1388 (26 ژانویه 2010) با آدرس www.iranvalue.org، با ظاهر و قابلیت‌هایی ساده به صورت آزمایشی شروع به فعالیت کرد. پس از گذشت قریب به 10 ماه، در تاریخ 26 آبان‌ماه 1389 مصادف با عید قربان (17 نوامبر 2010)، پایگاه ایران ولیو با اعلامی عمومی و با ظاهر و امکاناتی متفاوت به طور رسمی فعالیت خود را آغاز نمود و در این مدت توانست تعداد 1400 مقاله مهندسی ارزش را به همراه اطلاعات 70 پایان‌نامه مهندسی ارزش ارائه شده در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، با همکاری کاربران پایگاه به دانش‌های موجود در پایگاه اضافه کند . افزایش حجم مطالب موجود در پایگاه و امکان برقراری ارتباط دو سویه با مخاطبان مهندسی ارزش به کاربران پایگاه، فعالیت‌های بود که در اولین سالگرد راه‌اندازی پایگاه ایران ولیو، در تاریخ 26 آبان‌ماه 1390 (17 نوامبر 2011)، در سه آدرس www.iranvalue.ir، www.iranvalue.com وwww.iranvalue.orgودر قالب دو زبان فارسی و انگلیسی برای دستیابی به اهداف تعیین شده ایران ولیو انجام شد.

محدوده فعالیت

1.مجموعه ها و فعالان دانشگاهی، مشاوره‌ای، کارفرمائی و پیمانکاری

2.مهندسی ارزش و سایر روش‌های حل خلاقانه مسأله

    3.تجارب فعالیت های داخلی و بین‌المللی مهندسی ارزش، بگونه‌ای که در توسعه مهندسی ارزش کشور مفید باشد.

مبانی ایران ولیو

1.دسترسی آزاد و سریع علاقه مندان به اطلاعات ارائه شده

2.ارتباط دو سویه اعضاء و متولیان پایگاه

3.احترام به مالکیت معنوی اطلاعات

4.کمک به تمام متخصصین حقیقی و حقوقی حوزه مهندسی ارزش جهت معرفی تجربیاتشان

 منابع مالی

منابع مالی ایران ولیو عبارت است از حق عضويت اعضاء حقیقی و حقوقی، درآمدهای ناشی از ارائه خدمات آموزشی و پژوهشی و مشاوره ای آن‌لاین می باشد.

 

مخاطبان

ایران ولیو از پایان آبان‌ماه 1389 تاکنون، در موتور جستجوی گوگل به عنوان اولین پایگاهی است که اشخاص با تایپ کلمه ((مهندسی ارزش)) می‌توانند آن را مشاهده کنند. اکثر بازدیدکنندگان پایگاه ایران ولیو از کشور ایران هستند و کشورهای کویت، عربستان، آلمان و ایالات متحده آمریکا به ترتیب کشورهایی هستند که بیشترین بازدید را از پایگاه ایران ولیو دارند. بر اساس آمارگیری انجام شده، عمده مخاطبان پایگاه از قشرهای زیر تشکیل شده است: متخصصان حقیقی، شرکت‌ها و مجموعه‌های حقوقی، کارفرمایان، مشاوران، پیمانکاران، دانشجویان، مدیران پروژه، اساتید دانشگاه، اعضای انجمن مهندسی ارزش و سایر علاقه‌مندان به کسب دانش ارزش.

 

مشخصات فنی

این پایگاهروی وبسایت‌های www.iranvalue.org، www.iranvalue.com و www.iranvalue.ir با استفاده از زبان PHPنوشته شده ‌است و از پایگاه داده MySQLاستفاده می‌کند، ساخته شده ‌است. شرکت نت افراز با شماره ثبت 44177 به عنوان نماینده یک شرکت آلمانی در ایران، پذیرنده اینترنتی هاستینگ پایگاه می‌باشد. این پایگاه در آموزش آن‌لاین مهندسی ارزش از نرم افزار (Moodle Essential Training) که مورد تأئید دفتر طرح ملی توسعه دانشگاه‌های مجازیوابسته به وزارت علوم تحقیقات و فناوری است، استفاده کرده است.

زبان‌ها

ایران ولیو تا 26 آبان‌ماه 1390 (17 نوامبر 2011)، در برگیرنده 2 زبان بوده ‌است. فارسی و انگلیسی زبان‌هایی است که پایگاه ایران ولیو اطلاعات خود را بر پایه آن بنا نهاده است. امکان تغییر زبان سایت در مطالبی همچون مقالات، پایان‌نامه‌ها و سایر فایل‌های بارگذاری شده سایت وجود ندارد و آن‌ها به زبان اصلی آورده شده است.

 

ویرایش

تقریباً هر کاربری می‌تواند مطالب مورد علاقه خود را بر روی پایگاه ایران ولیو ویرایش نماید. فکر ویرایش مطالب بر این اساس شکل گرفته که همکاری کاربران با یکدیگر می‌تواند در بهبود کیفیت مطالب پایگاه در طول زمان تأثیر به سزایی داشته باشد. لازم است بدانیم که نویسندگان و ویرایش کنندگان مطالب نیازی به داشتن مدارک رسمی یا تخصص در زمینه موضوعی که ویرایش می‌کنند ندارند و این دسته از کاربران با عضویت در سایت و ارسال پیام به مدیریت پایگاه، می‌توانند مطالب مورد نظر خود را در اولین فرصت بر روی پایگاه ایران ولیو قرار دهند.

 

ارتباطات

پایگاه‌های متعدد دیگری همچون سازمان بنادر و دریانوردی در 30 آذرماه 1389 و اکسیر نوآوری وابسته به نویسنده کتاب بهبود بی‌تردید (محمود کریمی) در تاریخ 22 مردادماه 1390، لینک ارتباط با پایگاه ایران ولیو را در صفحه اول خود وارد و در مورد پایگاه توضیحاتی آورده‌اند.

همچنین، پایگاه ایران ولیو جهت گسترش دانش مهندسی ارزش در کشور، اقدام به شرکت در کنفرانسهای مختلف کرده است.

خط قرمز ایران ولیو

اطلاع رسانی شفاف و رعایت حقوق مادی و معنوی شخصیت‌های حقیقی و حقوقی.